972 83 70 23
fiat lancia alfa-romeo fiat-pro jeep suzuki     

Consells pel teu vehicle en el desconfinament

Molts vehicles han estat aturats diverses setmanes degut a l’estat d’alarma. Aquesta dràstica reducció del moviment pot provocar petites disfuncions en els cotxes que si no es detecten a temps poden derivar en averies. Així doncs, compartim uns consells per mantenir el teu vehicle en les millors condicions i a punt per tornar a arrancar, un cop s’acabi el confinament:

 • La bateria: en mantenir el vehicle inactiu durant molt temps, la bateria es pot descarregar. Per evitar-ho, el més recomanable és desconnectar la bateria, desendollant el born negatiu. Si no ho veus clar, també pots arrancar el motor dues o tres vegades a la setmana, sempre en llocs ben ventilats, i deixar al ralentí durant uns minuts. Si tot i això, quan vas a engegar el cotxe, la bateria s’ha descarregat, pots ajudar-te d’una altra bateria per arrancar i arribar al taller. Sinó, truca’ns i venim al teu domicili!
 • Els frens: s’hauria de confirmar que no hi hagi hagut cap fuga. Un truc seria engegant el motor i trepitjar el fre uns segons, el pedal s’ha de mantenir en la seva posició.
 • Els nivells: és important comprovar els nivells de líquid (frens, neteja-parabrises, refrigerant, oli de direcció,...) i l’estat de la corretja.
 • El sistema d’enllumenat: és essencial revisar que tots els llums interiors i exteriors funcionin.
 • Els pneumàtics: cal comprovar la pressió i la banda de rodament. Et recomanem moure el vehicle uns centímetres de tan en tan, per evitar que el pes recaigui exactament sobre el mateix punt. Tot i així, si detectes un desgast desigual o una lleugera deformitat, s’hauran d’alinear les rodes.
 • El motor: podria ser que el cotxe hagi acumulat carbonissa al motor. Aconsellem que passats uns minuts en circulació, pugis les revolucions per eliminar aquest producte.
 • La neteja: recomanem sanejar periòdicament les superfícies del vehicle. Juntament amb les recomanacions de distanciament social i d’higiene, una adequada neteja de vehicles pot reduir la propagació del virus sense fer malbé la cabina del cotxe. S’ha d’insistir en les superfícies de contacte que inclouen volant, manetes, cinturó de seguretat, canvi de marxes i tots els comandaments, botons i pantalles. No aconsellem utilitzar lleixiu o peròxid d’hidrogen ja que podria fer malbé alguns materials. Sí que es poden utilitzar sabons i alcohol al 70%. També recomanem aplicar un tractament desinfectant amb:
  • Un sistema d’ultrasons, podeu veure el vídeo de la nostra màquina Wynn’s Aircomatic en acció aquí
  • Un generador d’ozó, que elimina microorganismes com ara virus, fongs i bactèries sense necessitat de pujar al vehicle. El teniu a la vostra disposició a AutoBosch.

Esperem que aquests consells t’hagin estat d’utilitat, per qualsevol aclariment no dubteu en contactar-nos trucant o enviant whatsapp al 972837023.

Idioma
canlenfrdeitrues